Haarden hout

BELANGRIJK: Stimuleringsregeling vanuit de NHK. “Wij zijn een DE-gecertificeerd bedrijf”. Subsidie voor de consument € 250,00 incl BTW na plaatsing. Uitgesplitst: € 125,00 op het toestel en € 125,00 op de montage door een DE-gecertificeerd bedrijf.

Houtkachels op CV

De zogenaamde CV haarden, een milieuvriendelijk alternatief om uw huis te verwarmen. Bij deze haarden worden de nog hete rookgassen gebruikt voor het verwarmen van water voor uw CV systeem of voor warm tapwater. Op deze wijze haalt u meer rendement uit uw haard of kachel, dat zorgt voor aardig wat besparing op uw energiekosten terwijl u tegelijkertijd geniet van de gezelligheid van een houtvuur. De sfeer haarden/kachels kunnen tot 70 KW en voor industriële doeleinden hebben wij zelfs tanks tot 2000 KW die op pellet korrels kan worden gestookt. Het assortiment CV haarden van Dik Geurts biedt twee oplossingen. Allereerst zijn er de haarden die gebruik maken van een warmtewisselaar. Hierbij ligt de nadruk op het verwarmen van de woonruimte en wordt slechts een beperkt deel afgegeven aan het water. Daarnaast zijn er de haarden die werken volgens de nieuwste techniek met een watermantel. Bij deze haarden wordt het grootste deel van de warmte juist aan het watergedeelte afgegeven.

Hout – CVInbouw-lift-draaideur haarden

Een voorgefabriceerde haard, die bedoeld is om een schouw om heen te bouwen, uitgevoerd met een glazenruit welke een eenvoudige toegang tot de stookruimte geeft.

Spartherm Arte X-FDhSpartherm Varia B-FDh 
Tunnel
 
Rond
Spartherm Varia 2LR-100hSP Premium Varia 2L55h GETSP Premium Varia 2L55h GET product 1SP Premium Varia 2R55h GETSpartherm Varia 2LRhSpartherm Varia 2LR-100hSpartherm Varia 2LRhSpartherm Varia 2LR-80h-4S
Hoek
SP Premium Varia AShSP Premium Varia ASh BVSP Premium Varia M80h GETSpartherm Arte 1VhSpartherm Arte BhSpartherm Arte XhSpartherm Arte F-1VhSpartherm Mini S-FDhSpartherm Varia A-FDhSpartherm Varia AhSpartherm Varia B-120hSpartherm Varia BEh 4SSpartherm Varia BhSpartherm Varia ChSpartherm Varia ShSpartherm ASH-4S
Front
Spartherm Arte 3RL 60/80/100hSP Premium Arte 3RL60hSpartherm Arte U-50hSpartherm Arte U-70hSpartherm Arte U-90h
3-zijdenInzethaarden

Standaard Inzet-haarden zijn om in een bestaand stookgat te plaatsen. ook zijn deze op maat te maken ( Dick geurts haarden ) De consument van vandaag heeft graag rendement van het hout, maar dit hangt ook af van je stook gedrag ( kijk naar workshop houtstoken ) De inzet haarden hebben de sfeer van een open haard en het rendement van een zuinige kachel dit is samengevoegd in een product. Ze hebben een dubbelwandig convectiesysteem wat lucht van onder aantrekt en dan verwarmt in de dubbele wanden en verdeelt de warme lucht vervolgens gelijkmatig over in de ruimte. Ook bij een inzet , moet je kijken naar dat wat je nodig heb in de ruimte ( vermogen KW’s )  In de showroom kunnen we u laten zien hoe deze haarden branden.

Hoek
DG Instyle 1000EADG Prostyle 1000EA1506_Unilux-6 40_frameless1506_Unilux-6 80_inbouw_kader
Front
3-zijdenHout kachels

Nieuwe houtkachel met 2 jaar garantie  €  699,- incl. BTW merk ABE  BA 6000 De houtkachel is moderne tijden. Design voor elk interieur van speksteen, zwart staal, gietijzer of draaibaar. Super verbrandingstechniek van de janus kachels tot nostalgisch gietijzer van Nestor Martin met of zonder afstand bediening. Voor echte liefhebbers kan niets op tegen het knapperd geluid dat hoort bij het stoken op hout. Veel mensen denken dan aan een open haard zoals we van vroeger kennen, een schoorsteen, daaronder een schouw, een rooster waar hout op wordt gelegd…en stoken maar! Op het gebied van houtstoken zijn door de jaren heen veel innovaties geweest die het stoken duurzamer en milieuvriendelijker hebben gemaakt. In dit kader biedt een bijzondere innovatie van Dik Geurts de ideale combinatie van sfeer, duurzaamheid en milieu. De in 2011 geintroduceerde Mats, heeft een uniek systeem dat tijdens het stoken aangeeft of dit wel verantwoord gebeurt. Het gepatenteerde EcoLight-systeem is een display welke op de voorzijde van de Mats zit. Deze heeft een LED-indicator die aangeeft of het vuur de juiste temperatuur heeft voor een optimale verbranding en daarmee een minimale uitstoot van fijnstoffen produceert. Deze houtkachel is ook te zien bij ons in de showroom. Het rendement van de huidige houtkachels moeten ook 70-80% hebben en een schone verbranding. De uitstoot van CO2 is 15 maal lager als van een open haard en 50 maal minder fijnstof-uitstoot. Hoe dat kan? Doordat ze een gesloten zijn dmv een glazen raam of deur, waardoor de temperatuur in de verbrandingskamer stijgt en er geen warmte verloren gaat. Ok zijn de toestellen extra geïsoleerd en worden de rookgassen via een vernuftig systeem weggeleid. de temperatuur wordt hierdoor zo hoog mogelijk gehouden en alle stoffen die vrijkomen worden optimaal verbrand. Sfeer gaat nu niet meer ten koste van het milieu! ps. we hebben ook kachels ingeruild en ook deze zijn te koop en vraag er na in de showroom.

SP Selection Redoro MDG Ivar 5 Store met handleDG Ivar 8 Low met handleDG Ivar 8 Store met handleDG OlafTD-kachels type Vortex 6
Vrijstaand