Elektrische haarden

Elektrische haarden bij CosyHeat

Met een elektrische haard haalt u een gezellige sfeer in huis, precies wat u gewend bent van een kachel. Een elektrische haard is echt bedoeld voor het creëren van sfeer en niet voor het verwarmen van de woning. Er zijn wel verschillende haarden verkrijgbaar met een warmtemodule, maar dit is puur voor bijverwarming en geen hoofdverwarming. Bekijk onze merken zoals Dru, Wanders, Trimline en nog vele anderen.

Mogelijkheden met Elektrische haarden

Elektrische haarden kunt u overal en in elke ruimte plaatsten. Het enige wat u nodig heeft is een stopcontact. Dit zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft maken over de aanvoer van brandstof zoals dat wel het geval is bij gashaarden, houtkachels en pelletkachels. Ook is een afvoerkanaal voor verbrandingsgassen niet nodig. Een elektrische haard is uitstekend regelbaar, met een druk op de knop heeft u een prachtig vuurbeeld. Dit vuurbeeld kunt u naar wens instellen. Een keer geen standaard vlammen? Geen probleem! Met een druk op de knop verandert u de vlamintensiteit of creëert u een futuristisch vlambeeld. U bedient de haard eenvoudig via een afstandsbediening of via uw mobiele telefoon of tablet met een app.

Voordelen van Elektrische haarden

1

Eenvoudige installatie

Geen schoorsteen, rookkanalen of gasleiding nodig. Alleen een stopcontact nodig en dan klaar voor gebruik.
2

Duurzaam

Vrij van schadelijke stoffen als fijnstof en CO2 uitstoot.
3

Flexibel

U kunt de haard overal plaatsen en dus ook weer verplaatsen. In de slaapkamer, woonkamer, hal, kantoor of restaurant.
4

Veilig

Een elektrische haard wordt niet warm en is daardoor erg veilig. Je kunt de haard gerust aanraken zonder te verbranden. Erg fijn voor huisdieren of kleine kinderen!

Veelgestelde vragen

Kan een elektrische haard overal geplaatst worden?

Een elektrische haard kan overal geplaats worden. Omdat hier geen afvoer geplaatst dient te worden is men vrij om een elektrische haard neer te zetten, natuurlijk dient hier wel een stopcontact in de buurt te zitten.

Wat voor onderhoud moet er aan een elektrische haard verricht worden?

Aan een elektische haard zit vrijwel geen onderhoud, men kan een keer in de zoveel tijd het ruitje schoonmaken. De haard dient stofvrij gehouden te worden.

Dient montage door een erkend bedrijf verricht te worden?

Een elektrische haard kan makkelijk zelf geplaats worden.

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard werkt, zoals de naam al aangeeft, op elektriciteit. Bijzondere technieken en speciale “houtblokken” zorgen voor een realistisch vlammenspel en een warme gloed. De meeste modellen elektrische haarden hebben daarnaast een verwarmingsfunctie. Als u deze inschakelt, verspreidt de elektrische haard een aangename warmte. Een elektrische haard of kachel biedt veel flexibiliteit. Overal waar een stopcontact in de buurt zit kan de haard geplaatst worden.

Wat zijn de voordelen van een elektrische haard?

Een elektrische haardkent veel voordelen ten opzicht van een hout gestookt toestel of een gashaard. Zo kunt u een elektrisch toestel overal plaatsen waar een stopcontact zit. De haarden hebben geen afvoerkanaal nodig en u hoeft u geen zorgen te maken over het brandstof. Het is daarnaast een goedkoper alternatief. Geniet van een niet van echt te onderscheiden vuurbeeld, overal waar u maar wilt!

Hoeveel warmte geeft een elektrische haard?

Een elektrische haard wordt vaak primair gekozen als sfeerelement. Maar de meeste elektrische haarden hebben ook een verwarmingsfunctie. Met één druk op de knop kunt u deze functie inschakelen. Het voordeel hiervan is dat u meer sfeer ervaart door de warmte die de elektrische haard uitstraalt. De elektrische haarden met verwarming functie stralen een maximale warmte van 2kW uit. Deze warmteafgifte is niet hoog genoeg om als hoofdverwarming te dienen, of om uw gehele woonruimte te verwarmen. Maar als u dicht bij de haard gaat zitten, voelt u deze warmte wel degelijk.

Haardadvies op maat

Professioneel advies over de veiligheid, het onderhoud en de juiste installatie van de haard of kachel. Hierdoor bent u er zeker van dat de haard of kachel op een veilige en efficiënte manier wordt gebruikt en dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de warmtebron.
Plan een afspraak
Eric Expert in haarden en kachels
Beoordeeld met een 9
/ 10

Showroom afspraak inplannen

Plan direct je showroom afspraak

Eric Expert in haarden en kachels

Service afspraak inplannen

Plan direct je service afspraak

Interesse?

Vul uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Eric Expert in haarden en kachels