Houthaarden

Houthaarden bij CosyHeat

Houtkachels zorgen niet alleen voor heerlijke warmte, maar ook voor gezelligheid. Het knisperen van het houtvuur, het flikkeren van de vlammen. Een houtkachel zorgt voor sfeervolle momenten. Want zeg nu zelf: wat is nu lekkerder dan tijdens de koude winterdag genieten van een eigen vuur met heerlijke warmte?

Mogelijkheden met Houthaarden

Er zijn ontzettend veel houtkachels en -haarden verkrijgbaar. Van modern tot landelijk of robuust. Vrijstaand of juist ingebouwd. Variërend van grote kachels met een hoog vermogen die ruime kamers moeiteloos verwarmen tot kleinere toestellen. Afhankelijk van het type warmte die u wenst kunt u kiezen uit een kachel met speksteen, gietijzer of plaatstaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen.

Voordelen van Houthaarden

1

Sfeer en behagelijkheid

De houtkachel geeft een heerlijke en behaaglijke vuurbeleving die geen ander verbrandingstoestel kan evenaren. De warmte, het prachtige vlammenspel en het geluid van knisperend hout maakt het gevoel compleet. Geniet samen met familie of vrienden van het ultieme gevoel van sfeer, verbinding en gezelligheid.
2

Eindeloos veel keuze en mogelijkheden in kachels en haarden.

Er zijn ontzettend veel houtkachels en -haarden verkrijgbaar. Van modern tot landelijk of robuust. Vrijstaand of juist ingebouwd. Variërend van grote kachels met een hoog vermogen die ruime kamers moeiteloos verwarmen tot kleinere toestellen. Afhankelijk van het type warmte die u wenst kunt u kiezen uit een kachel met speksteen, gietijzer of plaatstaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen.
3

Hoog rendement en veel vermogen

Stoken van hout geeft een hoog rendement. Met een houtblok creëert u al snel veel warmte. Met hoog vermogen zijn grotere ruimtes makkelijker te verwarmen.
4

Goedkoop verwarmen

De brandstof "Hout" is makkelijk en goedkoop te verkrijgen, zelfs in uw eigen tuin kunt u de juiste brandstof vinden. Hout is een hernieuwbare energiebron en daarmee een duurzame brandstof.

Veelgestelde vragen

Welke types houtkachels zijn er?

Er zijn veel verschillende type houtkachels, denk hierbij aan Vrijstaand, Inbouw, Inzet, Hangend of Speksteen. Voor iedere wens een mogelijkheid.

Wanneer kies ik voor een inzet houthaard?

Een inzet houthaard in combinatie met een open verbranding stookt een ruimte veel sneller warm dan een traditionele open haard. Een inzet houthaard wordt daarom vaak gebruikt om een bestaande open haard te vervangen en kan indien nodig zelfs op maat worden gemaakt.

Wanneer kies ik voor een inbouw houthaard?

Een inbouw houthaard is de beste optie in een geheel nieuwe situatie, bijvoorbeeld als je een ingrijpende verbouwing gaat uitvoeren of een nieuwe woning gaat bouwen. De haard wordt dan als eerst geplaatst en de ombouw wordt er daarna omheen gerealiseerd.

Wat betekend “hoeveelheid KW”

Met KW wordt ook wel het nominaal vermogen genoemd. Dit is de uitdrukking van de warmteopbrengst. Hoe hoger de KW hoe groter de ruimte is die de kachel kan opwarmen.

Wat voor onderhoud zit er aan een houthaard?

De luchttoevoer naar de haard moet vrij blijven van as en kun je zelf eenvoudig schoonmaken. Ook het luik of de deur kun je met speciale onderhoudsproducten zelf reinigen. Het rookkanaal moet ook met enige regelmaat worden geveegd. Dit kun je beter door een schoorsteenveger laten doen. Gebruik je de houtkachel alleen als sfeerverwarming, dan is één keer per jaar vegen meestal voldoende. Is de houtkachel je hoofdverwarming of een belangrijke aanvullende verwarming? Dan is vaker laten vegen raadzaam.

Hoe stook ik mijn houtkachel?

Bij het stoken van een houtkachel is het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Dat doet u door gebruik te maken van de Zwitserse stookmethode. Bij deze methode steekt u de kachel van boven naar beneden aan in plaats van andersom.

Wat is het rendement van een houtkachel?

Het rendement van een houtkachel is een percentage dat aangeeft hoeveel warmte de kachel oplevert, ten opzichte van de hoeveelheid energie die je erin hebt gestopt. Het vertelt eigenlijk hoeveel warmte er daadwerkelijk in de woonruimte terecht komt. Het overige percentage verdwijnt door de kachelpijp naar buiten.

Welk hout is het beste voor mijn houtkachel?

De beste soorten haardhout zijn: berkenhout, eikenhout en elzenhout. Welk soort haardhout u het beste kunt gebruiken hangt af van uw voorkeuren en van het type houtkachel. Een speksteenkachel brandt bijvoorbeeld goed op elzenhout, omdat dit sneller warmte afgeeft. Pallethout, populierenhout, kastanjehout en naaldbomen hout kunt u beter niet stoken.

Haardadvies op maat

Professioneel advies over de veiligheid, het onderhoud en de juiste installatie van de haard of kachel. Hierdoor bent u er zeker van dat de haard of kachel op een veilige en efficiënte manier wordt gebruikt en dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de warmtebron.
Plan een afspraak
Eric Expert in haarden en kachels
Beoordeeld met een 9
/ 10

Showroom afspraak inplannen

Plan direct je showroom afspraak

Eric Expert in haarden en kachels

Service afspraak inplannen

Plan direct je service afspraak

Interesse?

Vul uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Eric Expert in haarden en kachels