Pelletkachels

Pelletkachels bij CosyHeat

Bent u op zoek naar een duurzame manier van stoken? En houdt u van gemak? Dan is een pelletkachel wat voor u. Deze kachels zijn namelijk niet alleen milieuvriendelijk, maar ook eenvoudig te bedienen. Ontdek alle gemakken van de pelletkachels zelf.

Mogelijkheden met Pelletkachels

Het grote verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel is dat u in verhouding minder brandstof nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid warmte. Het rendement van een pelletkachel is door de hoge verbranding met houtpellets veel hoger. Er zijn pelletkachels in de markt die een rendement van wel 97 procent behalen. Dat is ongekend hoog voor een haard of kachel.
Een pelletkachel is een computergestuurde kachel. Veel dingen gaan automatisch, zo wordt gemeten hoe warm het in de kamer is, hoeveel pellets er bij het vuur moeten, maar ook of de afvoer van rookgassen nog goed gaat. Zo kunnen we wel stellen dat een pelletkachel een modern toestel is.

Voordelen van Pelletkachels

1

Duurzame warmtebron

Bij pelletkachels worden de pellets vanzelf aangevuld wanneer de brandkamer leeg lijkt te raken. In verhouding heeft u minder brandstof nodig om dezelfde hoeveelheid warmte op te brengen. Omdat hierdoor altijd het juiste aantal pellets worden verbrand, hebben pelletkachels een schone verbranding en een hoog rendement. Dat betekent dat de kachel minder CO2 uitstoot en er minder asresten overblijven.
2

Hoger Rendement

Het rendement van een pelletkachel is door de hoge verbranding met houtpellets veel hoger. Er zijn pelletkachels in de markt die een rendement van wel 97 procent behalen. Dat is ongekend hoog voor een haard of kachel.
3

Gemak

Veel dingen gaan automatisch, zo wordt gemeten hoe warm het in de kamer is, hoeveel pellets er bij het vuur moeten, maar ook of de afvoer van rookgassen nog goed gaat
4

Warmte verspreiding

Pelletkachels beschikken over een ventilator die de warmte beter door de ruimte kan verspreiden.

Veelgestelde vragen

Mijn huis heeft een bestaande schoorsteen, kan ik hier gebruik van maken met het plaatsen van een nieuwe pellet kachel?

Om gebruik te maken van een bestaande schoorsteen dient deze eerst geveegd geïnspecteerd te worden, dit kan beide door een schoorsteenveger uitgevoerd worden. Aanvankelijk van deze informatie zal gekeken worden naar de diameter en of er een flex door getrokken moet worden. Het vermogen van uw kachel is afhankelijk van de diameter van uw kanaal.

Wat voor onderhoud moet er aan een pellet kachel verricht worden?

Men is verplicht ieder jaar schoorsteen te laten vegen. Zelf is het advies om elke 1 of 2 dagen de kachel van binnen schoon te maken, denk hierbij aan de ruitjes en de asladen. Een pellet kachel heeft 1 keer per jaar groot onderhoud nodig, dit moet door een erkend bedrijf worden uitgevoerd.

Kan ik elke pellet korrel gebruiken?

Pellets met een EN+ a1 keurmerk én licht van kleur zijn geschikt voor uw pelletkachel. Deze pellets bestaan 100% uit schoon zaagsel van vuren en grenen. Er is nooit hardhout toegevoegd, aangezien dit veel problemen voor uw pelletkachel kan opleveren. Pellets zonder dit keurmerk kunnen schade aanrichten aan uw kachel. Pellets met een keurmerk voldoen aan minimale eisen, waardoor de samenstelling grotendeels gelijk is. Voldoet de pellet niet aan het EN-keurmerk, dan is het mogelijk dat de samenstelling wisselt en zal de kachel daarop telkens opnieuw ingeregeld moeten worden. Daarnaast is het onbekend welke stoffen er in ongekeurde pellets zitten, omdat deze niet regelmatig gecontroleerd worden.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Een pellet kachel heeft veel voordelen. De kachels zijn gebouwd om een hoog rendement te kunnen leveren en branden erg efficiënt. Ze zijn daarmee een perfecte bron van warmte. Doordat de kachels computergestuurd zijn, vindt er altijd een goede verbranding plaats. De kachels stoken daardoor ook schoner. Pelletkachels zijn ook gebruiksvriendelijk. De gewenste temperatuur en de warmteregeling kan de gebruiker eenvoudig zelf regelen via een ingebouwde LED-display, een afstandsbediening of via de mobiele telefoon. De kachel hoeft, afhankelijk van het gebruik, maar eens in de zoveel tijd te worden bijgevuld met pellets.

Haardadvies op maat

Professioneel advies over de veiligheid, het onderhoud en de juiste installatie van de haard of kachel. Hierdoor bent u er zeker van dat de haard of kachel op een veilige en efficiënte manier wordt gebruikt en dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de warmtebron.
Plan een afspraak
Eric Expert in haarden en kachels
Beoordeeld met een 9
/ 10

Showroom afspraak inplannen

Plan direct je showroom afspraak

Eric Expert in haarden en kachels

Service afspraak inplannen

Plan direct je service afspraak

Interesse?

Vul uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Eric Expert in haarden en kachels