Gashaarden

Gashaarden bij CosyHeat

Bent u op zoek naar een sfeermaker in huis? Een blikvanger waar u niet of nauwelijks naar om hoeft te kijken? Kies dan voor een gaskachel of gashaard. Beschikbaar in allerlei soorten en maten. Van inbouw tot inzet, van vrijstaand tot hangend. Groot of klein. Of als prachtige roomdivider. Met een gashaard kunt u met een druk op de knop op elk gewenst moment genieten van een prachtig vlammenspel.

Mogelijkheden met Gashaarden

Gashaarden zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, klassiek of juist modern uitgevoerd? Teveel keus om op te noemen, denk hierbij aan inzet gashaarden, inbouw gashaarden, vrijstaande gashaarden, of vrijhangende gashaarden. Praktisch alle gashaarden zijn beschikbaar in een aardgas én propaan gas variant. Met een haard die brand op propaangas heeft u geen aansluiting op het gasnetwerk nodig, ideaal voor nieuwbouwwoningen.

Voordelen van Gashaarden

1

Gemakkelijk in gebruik

Een gashaard is eenvoudig te gebruiken, omdat u alleen de gastoevoer hoeft te openen en op een knop hoeft te drukken om de haard aan te steken. Er is geen noodzaak om hout te hakken, aanmaakblokjes te gebruiken en roet en as op te ruimen.
2

Milieuvriendelijk

Gashaarden stoten minder vervuilende stoffen uit dan traditionele houtgestookte haarden. Moderne gashaarden zijn bovendien zeer efficiënt, waardoor er minder gas nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren als een traditionele open haard.
3

Veiligheid

Een gashaard heeft geen vonken, as of roet, wat het risico op brandgevaar vermindert. Bovendien hebben veel gashaarden een automatische uitschakelfunctie die in werking treedt als er een probleem is met de haard of als er te weinig zuurstof in de ruimte is.
4

Regeling van temperatuur

Met een gashaard kan de temperatuur eenvoudig worden geregeld met behulp van een thermostaat of afstandsbediening. Dit betekent dat u de warmte kunt aanpassen aan uw behoeften en de haard op elk moment aan of uit kunt zetten.

Veelgestelde vragen over gashaarden

Wat zijn de voordelen van een gashaard

Er zijn veel mogelijkheden in een gashaard, denk hierbij aan inzet met verschillende maten of vrijstaand in vele vormen en maten. Gemak en comfort door het makkelijk aanzetten d.m.v. een handzender of telefoon vanaf de plek waar u zit.

Mijn huis heeft geen schoorsteen, kan ik toch een gashaard laten plaatsen?

Een gashaard kan direct door de gevel naar buiten. Dit dient dan wel aan de voorwaardes van uitmonden te voldoen. het kan dus een voordeel zijn omdat u hier meer keuze heeft voor de locatie van de haard.

Wat voor onderhoud moet er aan een gashaard verricht worden?

Vanuit de leverancier wordt er een keer per jaar onderhoud voorgeschreven. De haard wordt dan nagekeken en schoongemaakt. Vanaf 1 april 2023 is dit ook een verplichting vanuit de wetgeving, dit dient dan te gebeuren door eer gecertificeerd erkend bedrijf.

Wat voor onderhoud kan ik zelf verrichten aan mijn gashaard?

Zelf kunt u de haard aan de buitenzijde stof vrij houden. Ook de ruiten aan de buitenkant kunt u zelf bijhouden. Ook zou u zelf de batterijen kunnen vervangen.

Ik heb geen gas aansluiting, is er een alternatief?

Het alternatief is een gashaard op propaangas. Propaangas zit opgeslagen in propaanflessen en bijna alle gashaarden kunnen ook op propaangas branden. De opslag van propaanflessen is wel gebonden aan de regel van een aparte ruimte met voldoende ventilatie. (denk aan buiten)

Haardadvies op maat

Professioneel advies over de veiligheid, het onderhoud en de juiste installatie van de haard of kachel. Hierdoor bent u er zeker van dat de haard of kachel op een veilige en efficiënte manier wordt gebruikt en dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de warmtebron.
Plan een afspraak
Eric Expert in haarden en kachels
Beoordeeld met een 9
/ 10

Showroom afspraak inplannen

Plan direct je showroom afspraak

Eric Expert in haarden en kachels

Service afspraak inplannen

Plan direct je service afspraak

Interesse?

Vul uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Eric Expert in haarden en kachels